DOSSIERS
Alle dossiers
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2024
LS&R 2242

Vacature Simmons & Simmons: Advocaat-medewerker IP en Life Sciences (3-6 jaar werkervaring)

Een open, energieke sfeer en een persoonlijke benadering, bij Simmons & Simmons op de Zuidas doen we het graag nét even anders. Ja, we maken deel uit van een internationaal netwerk met kantoren in ruim 20 landen, maar we zijn in ons doen en laten vooral typisch Nederlands: nuchter en ondernemend, betrokken en innovatief. Met 70 advocaten, (kandidaat-)notarissen, fiscalisten en octrooigemachtigden en 40 business professionals werken we in vier praktijkgroepen succesvol samen voor cliënten in uiteenlopende sectoren. Dat succes bouwen we graag uit met talent, dat onze gedrevenheid en liefde voor het vak deelt. Ben jij dat talent en wil jij je loopbaan verder vormgeven? Dan krijg je bij ons ruim baan.

De praktijkgroep Intellectual Property (IP) is één van de meest gerenommeerde praktijken in Nederland. De belangrijkste pijler van de IP praktijk van Simmons & Simmons is het octrooirecht. Naast een omvangrijke octrooiprocespraktijk beschikken we over een snelgroeiende, voornamelijk internationaal georiënteerde octrooigemachtigdenpraktijk.

Wij hebben een echte procespraktijk en zijn actief op alle gebieden van de technologie, zoals mechanica, chemie, biochemie, chemische technologie telecom en elektrotechniek voor met name cliënten in de Life Sciences en TMT sectoren. Onze praktijk is de laatste jaren enorm gegroeid en wij zijn jaarlijks verantwoordelijk voor een groot aantal toonaangevende uitspraken.

Het Octrooiteam werkt nauw samen met het Life Sciences team dat zich richt op de farmaceutische, biotech en medische hulpmiddelen sector, maar houdt zich ook bezig met gezondheidsproducten, voedingsmiddelen en cosmetica. Zij adviseren onder meer over alle juridische aspecten van handelsvergunningen en productregulering, maar zijn bijvoorbeeld ook betrokken in octrooi- en SPC zaken, of (procedures rondom) reclame (CGR, GMH, RCC) en klinisch onderzoek. Het kan ook gaan om aanbestedingsprocedures, preferentiebeleid, geneesmiddelenprijzen of vergoeding van producten. Daarnaast houden zij zich bezig met productaansprakelijkheid en commerciële contracten, met handhavingszaken zoals bijvoorbeeld de NVWA en IGJ en adviseren ze op het gebied van gegevensbescherming. Denk hierbij aan de AVG, maar ook aan WOO verzoeken.

Voor de uitbreiding van zowel het Octrooiteam als het Life Sciences team is Simmons & Simmons op zoek naar een Advocaat-medewerker (3-6 jaar werkervaring). 

Ben jij:

 • een juridisch (en technisch) talent?
 • enthousiast, nuchter, betrokken en analytisch tegelijk?
 • iemand die kansen creëert, herkent en benut, net als wij? 
 • sociaal vaardig en op je best in teamverband?

En heb jij:

 • ervaring in een Octrooi- en/of Life Sciences praktijk?
 • Dan bieden wij je graag een toekomst die bij jou past, met:
 • een functie vol uitdagingen en interessante cases;
 • een hecht team, waarin veel en nauw wordt samengewerkt;
 • een collegiale en energieke omgeving;
 • de gelegenheid jezelf in de volle breedte te ontwikkelen, inclusief;
  • diverse (internationale) opleidingsmogelijkheden binnen ons eigen netwerk;
 • uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Kennismaken?
Dat kan. Je bent van harte uitgenodigd om ons team te leren kennen en te ontdekken of er een match is.

Direct solliciteren?
Neem contact op met Susannah Vromans via 06 20 57 39 80 of susannah.vromans@simmons- simmons.com.